Trafik Sigortası

Trafik Sigortası hakkında bilmeniz gerekenler ve en uygun fiyat teklifleri SigortamTeklif’de!

Hemen arayın

Telefonda tekliflerinizi hemen hazırlayalım!


0850 550 25 50

Zorunlu Trafik Sigortası, bütün motorlu araç sahiplerine yapılması zorunlu tutulmuş olan ve kaza sonucunda diğer araç veya üçüncü şahıslara verebileceğiniz zararlar için sizi güvence altına alan bir sigorta türüdür.

Trafik sigortasını yaptırmak zorunludur, kasko sigortası ise isteğe bağlıdır.

1 yıllık poliçe dönemi içerisinde hasar olmaması durumunda, trafik sigortanız üzerinde %10 ile başlayarak hasarsızlık indirimi alırsınız. Her poliçe dönemi sonunda hasarınız yoksa indirim %5 artarak devam eder ve en yüksek basamak olan %20 oranına kadar hasarsızlık indirimi kazanırsınız.

Sigorta Teminatları

Araç ve kaza başına maddi hasar teminatı
Kişi ve kaza başına sağlık giderleri teminatı
Kişi ve kaza başına sakatlanma ve ölüm teminatı

Sıkça Sorulan Sorular

Trafik Sigortası Ne İşe Yarar?
Trafik Sigortası Motorlu aracın işletilmesi sırasında üçüncü şahısların bedeni veya maddi zarara uğramasına sebebiyet vermesi halinde, 2918 sayılı Karayolları Trafik Kanunu’na göre aracın işletenine düşen sorumluluğu zorunlu sigorta limitlerine kadar teminat altına alır. Trafik Sigortası kaza durumunda oluşan maddi hasarlar, teminat altına alınır. Sigorta karşı tarafın ve 3. Şahıslarda meydana gelen masrafları karşılar. Trafik Sigortası Kamu malına (elektrik direği, su tesisatı, lamba) verilen zararları da yine araç sigortası karşılamaktadır. Aynı şekilde başkalarına ait mallara verilen zararı da sigortanız karşılamaktadır. Trafik Sigortası bir kazada yaralanma durumunda, hastanın masrafları sigorta tarafından karşılanmaktadır. ilk yardım hizmetleri, muayeneler, tedaviler, ilaçlar gibi masraf gerektiren durumlar, zorunlu araç sigortasının teminatı altındadır. Teminat limitleri ve primler Hazine Müsteşarlığınca belirlenip Resmi Gazetede yayımlandıktan sonra yürürlüğe girer.
Trafik Sigortası Hangi Durumlarda Ödeme Yapmaz?
Trafik Sigortası sadece üçüncü şahıslara verilen zararları karşılamakta olup, kendi aracınızın hasarını ödemez, bunun için kasko sigortası yaptırılması gerekir. Trafik Sigortası manevi tazminat taleplerini karşılamaz. İşletilme halinde olmayan araçların sebep olacağı zararlar, İşleten tarafından ileri sürülecek tazminat talepleri, Motorlu araçlarla ilgili mesleki faaliyetlerde bulunan teşebbüslere, gözetim, onarım, bakım, alım-satım, araçta değişiklik yapılması amacı ile veya benzeri bir amaçla bırakılan aracın sebep olacağı zararlara ilişkin her türlü talepler, Aracın, yetkili makamların izniyle tertip olunan yarışlara katılması veya yarışlara katılan araçlara eşlik etmesi ile gösteride kullanılması sonucunda meydana gelecek zararlar, Çalınan veya gaspedilen araçların sebep oldukları ve Karayolları Trafik Kanunu'na göre işletenin sorumlu olmadığı zararlar ile aracın çalındığını veya gaspedildiğini bilerek binen kişilerin zarara uğramaları nedeniyle ileri sürülecek talepler ile çalan ve gaspeden kişilerin talepleri, Araç hareket halinde olmadığı zamanlarda ortaya çıkabilecek olan zararlar için herhangi bir ödeme söz konusu değildir. Zorunlu trafik sigortası aracın hareket halindeyken meydana getirebileceği zararları güvence altına alır.
Trafik Sigortası Yapılmazsa Ne Olur?
Trafik sigortası, zorunlu mali sorumluluk poliçesi olup yaptırmamanın en büyük yükümlülüğü, bir kazaya karışmanız durumunda ortaya çıkıyor. Bildiğiniz gibi, trafik sigortası herhangi bir kazaya karıştığınızda sizi 3. kişilere verebileceğiniz zararlara karşı koruyor. Olası bir kaza durumunda oluşan maddi zararlar, belirtilen limitler doğrultusunda aracınızın trafik sigortası tarafından karşılanıyor ancak, trafik sigortanız olmadan seyir halindeyken bir trafik kazası meydana gelir ve kazada kusurlu olarak kabul edilirseniz, ortaya çıkan maddi kayıpları kendiniz ödemek durumunda kalırsınız. Bu durumda araç masrafları, sakatlanma veya ölüm meydana gelmesi halinde, hastane masrafları , malulilyet ve bedeni tazminat tutarlarını tarafınızca karşılanmak zorunda kalırsınız. Trafik Sigortası Zorunlu bir sigorta olup poliçenizin olmaması durumunda devir , tescil işlemlerinizi yaptıramazsınız ve yapılan trafik kontrollerinde sigortası olmayan araçlar sigorta yapılana kadar trafikten men edilir, ayrıca para cezası uygulanır. Sigortası olmayan araçların fenni muayeneleri yapılmaz.